Emdesign &MORE | Wagenpark Boon Edam
wrapping, belettering, bestieren, wagenpark
18149
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18149,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wagenpark Boon Edam

Klantnaam

Royal Boon Edam International BV

Soort Contract

Loondienst

Functie Titel

Senior Grafisch Vormgever / Project Manager

Verantwoordelijk voor

Grafisch Vormgeving / Project Management / Productie

Over dit project

Een van de onderdelen tijdens de rebranding was het wrappen van het wereldwijde wagenpark. In Nederland alleen al waren dit meer dan 80 auto’s en busjes die allemaal voor de lancering omgetoverd moesten worden. Daar kwam dan ook nog eens twee vrachtwagens bij wat uiteraard een enorme blikvanger is op de weg. Het voorgaande ontwerp bestond uit een groen logo op een witte bus zonder enig kleur of informatie. Door het prisma om de wagen heen te vouwen creëerde dit een doorlopend gevoel.


Niet alleen Nederland kreeg een nieuw wagenpark, ook alle wagens bij de 22 dochterondernemingen moesten onder handen genomen worden. Met het in acht nemen van de lokale regelgeving heb ik er toch voor kunnen zorgen dat ze allemaal een geheel vormen. Zelfs de grijze auto’s in Frankrijk zijn nu wit.


Er blijft niets zo leuk als je eigen ontwerp langs te zien rijden als ook de prachtfoto van een van de vrachtwagens onder de Eiffeltoren in Parijs.