Collectie catalogus van Baker Bridge

Naam Klant

Baker Bridge (FNG Group)

Contract

Loondienst - vooraf begonnen als freelancer

Skills

Design | Projectmanagement | Bemiddeling | Advies

Over dit project

Twee keer per jaar brengt Baker Bridge een nieuwe kinderkleding collectie uit voor zowel jongens als meisjes. Om deze prachtige collectie onder de aandacht te brengen is er dit jaar gekozen voor een brochure (of catalogus) i.p.v. de jaarlijkse uitklapkaart. De catalogus is in eerste instantie gericht aan de groothandel maar aangezien er ook veel bestellingen van consumenten via de website komen stelde ik voor om deze met elke bestelling mee te geven. Uiteindelijk is het de consument die de kleding koopt en een folder bij een winkel pak je niet zo snel op als klant.

 

Wie bepaalt de uitstraling van de brochure?

Op de marketingafdeling zitten twee dames die de gehele collectie ontwerpen. Daardoor zijn zij de juiste mensen om te bepalen welke stijl er bij hen past. Wat is het thema van de collectie. Hoe willen wij de foto’s weergeven, etc. Samen keken wij naar de plank, wat komt waar en welke foto’s willen wij extra aandacht geven en waar wordt er een product foto getoond.

 

Hoe laat je twee collecties zien in een boekje?

Omdat er dit jaar twee collecties dicht op elkaar gelanceerd werden hebben wij ze gecombineerd in een brochure. Door deze vanaf het midden om te draaien heeft iedere collectie zijn eigen voorkant en inhoud. Op deze manier besparen we geld en kan de winkel het boekje halverwege het seizoen omdraaien waardoor het lijkt of er een nieuwe ligt maar eigenlijk is het nog steeds dezelfde editie.