Beursstand Boon Edam

Naam Klant

Royal Boon Edam International BV

CONTRACT

Loondienst

Skills

Design | Projectmanagement | Bemiddeling

Over dit project

Sta jij wel eens met jouw bedrijf op een beurs? En ken je dat gevoel ‘Hoe ga ik dit allemaal regelen naast mijn normale werkzaamheden?’ Hoe regel ik een beursstand? Wie heb ik nodig?

 

Voor Boon Edam mocht ik meerdere malen een beurs organiseren. De ene keer was er alleen een stand ontwerp nodig, de andere keer een gehele aankleding inclusief hotels, personeel op de stand, transport en catering. De stand groottes variërend van 25 tot 120m2.

 

Project Security Essen

Security Essen is voor Boon Edam de grootste beurs waar zij aan deelnemen. Iedere twee jaar komen alle top bedrijven in de securitybranche bij elkaar om hun bedrijf te promoten. Met een beursstand van ruim 100 mwil je dan ook een indrukwekkende impressie achterlaten.

 

Hoe ga je dan te werk?

Het begint met een gesprek tussen de stakeholders en mijzelf (de projectmanager). Samen wordt er naast het budget een thema bepaald. Met alle eisen en wensen ga ik vervolgens naar een standbouw bedrijf voor de mogelijkheden. Zodra het stand ontwerp is bepaald kan ik aan de slag met de invulling. Wat wordt de uitstraling en welk beeldmateriaal ga ik gebruiken? Welke meubels willen wij in de stand hebben? De standbouwer gaat vervolgens de ontwerpen produceren en monteren. Ten slotte staat er op de dag van het evenement een indrukwekkend geheel.

 

Het thema

Voor deze editie van de Security Essen beurs was het thema ‘De introductie van de nieuwe speedlane uit de Speedlane Lifeline series’. Op de stand stond een grote ‘black box’. De selecte groep VIP-gasten kreeg via een hoog beveiligde draaideur (Tourlock) toegang tot de ruimte. In de Black Box was een virtual reality show te zien dat op het product en de muur werd geprojecteerd. Zonder speciale uitnodiging kreeg je helaas geen toegang tot deze ruimte. Bij het verlaten van de Black Box aan de achterkant werden de gasten opgevangen door het sales team.

 

Twee jaar later stonden we weer op de Security Essen beurs met een soortgelijke stand. Elke beurs wil je toch net iets anders uitstralen maar omdat de Black Box stijl nog zo effectief was en ook in de showroom in Edam werd gebruikt, kwamen een aantal elementen terug. Boven de verlichte balie hing een groot LED scherm waar een presentatie getoond werd om bezoekers naar de stand te trekken.

 

En welke marketingmaterialen neem je mee?

Op een beursstand vind je meestal een reeks marketingmaterialen om mee te geven aan potentiële klanten. Dit jaar lag er een selectie brochures met informatie over de overige producten en diensten binnen Boon Edam.