Corporate identity voor The Sanctuary Space

Naam Klant

The Sanctuary Space

Skills

Design | Projectmanagement | Advies

Over dit project

Elk ondernemer weet dat een huisstijl (corporate identity) belangrijk is. Of je nu een zzp’er bent, een klein bedrijf met personeel of groter. Je huisstijl is je identiteit naar buiten en deze moet passen bij wie jij bent.

 

Voor The Sanctuary Space gevestigd in Auckland, Nieuw-Zeeland, heb ik een logo, visitekaart en afsprakenkaart maar ook een website mogen ontwerpen. Samen met de klant gingen we opzoek naar een stijl die zowel paste bij de naam, de persoon maar ook de cliënten die er komen. Een plek waar je je veilig voelt zodat jij (de cliënt) je kan openen aan de therapeut.

 

Hoe kwam het idee tot stand voor het logo?

Een van de belangrijkste onderdelen van de corporate identity is het logo. Het begon met een bloem of een boom. Maar al gauw was duidelijk dat het niet het gevoel gaf die zij zocht. Vrijheid! Loskomen uit je oude ritmes en gewoontes! Leren omgaan met een situatie en dan vooral weer ‘beter’ worden. We kwamen uit op de Phoenix. Een prachtige vogel die veel kracht uitstraalt.

 

Het was duidelijk wat de kleuren moesten worden. Juist de vintage tinten van bruin, blauw en groen waren erg geliefd bij de klant. Alleen hoe vertalen deze kleuren zich in alle vormen van uitingen. Want online moet het wel dezelfde kleur uitstralen als het fysieke kaartje wat je in je handen krijgt. Met de Pantone waaier erbij op zoek naar kleuren die kloppen. Bruin wordt al snel vies dus werd het een goud tint die op het scherm mooi oogt maar ook in het drukwerk goed naar boven komt. Dat gecombineerd met donkergrijs zorgt voor een mooie chique uitstraling. Toegankelijk voor iedereen.

 

Waarom twee soorten visitekaartjes?

Aan de een wil je een standaard visitekaartje geven. En voor je cliënten wil je de volgende afspraak alvast noteren op een blaadje die ze niet snel verliezen. Omdat je op dit kaartje moet kunnen schrijven is er geen gebruik gemaakt van een glanzende afwerking, zoals op het visitekaartje. Met deze twee kaarten kan zij opstarten en wordt al snel duidelijk wat er nog meer nodig is.

 

De website

Dit was nog even een dingetje. Omdat het bedrijf in Nieuw-Zeeland is gevestigd hadden we niet alleen een tijdsverschil met het hosting bedrijf maar merk je ook op dat elk land toch ietsjes anders werkt. Uiteindelijk toegang tot de URL en gaan! Een mooie WordPress template aangeschaft die ik dan weer geheel heb omgebouwd om het aan de sluiten met de wensen van de klant. Beelden zoeken die rust en vertrouwdheid uitstralen. En uiteraard beginnen met de mooie foto die laat zien wie jouw behandelende arts is. Ook hebben we een online boeking tool ingebouwd waarbij mensen hun afspraak in kunnen plannen.

 

Neem een kijkje op de site: www.sanctuaryspace.co.nz

 

Buitenland

Of je bedrijf in Nederland is gevestigd of net zo ver als in Nieuw-Zeeland, Emdesign kan je altijd bijstaan in het (door)ontwikkelen van je corporate identity. Locatie is niet van belang, de klik is waar wij het voor doen.