Zichtbaarheid in de wachtkamer

Naam Klant

Bioresonantie Volendam

Skills

Design | Projectmanagement | Advies

Over dit project

Bioresonantie Volendam huurt een ruimte in een praktijk waar meerdere (alternatieve) geneeskundigen diensten aanbieden. Van diëtist tot orthomanuele geneeskunde maar je vindt er ook een Arboarts. Eén verzamel adres waar dit bedrijf perfect bij past.

 

Bioresonantie Volendam richt zich op het helen via energie. Door middel van Quantum Touch, Quantum Allergie en de Metatron Hunter Bodyscan wordt er een analyse gemaakt van wat zich in jouw lichaam afspeelt.

 

De klant was op zoek naar middelen die in de wachtkamer van de praktijk neergelegd konden worden om zowel zichtbaarheid als bekendheid te creëren. Naast de gebruikelijke folders staat er nu ook een roll-up banner in de hoek van de. Wil je meer informatie? Dan neem je de folder mee.

 

Hoe ging je te werk

Het logo is ooit door iemand ontworpen als een bedankje naar de klant. Helaas was er alleen een jpg variant beschikbaar. Dit betekende dat ik eerst het logo heb nagebouwd door alle elementen opnieuw samen te stellen. Het nieuwe logo is nu een vector bestand en in lagen opgebouwd waardoor het voor verschillende doeleinden ingezet kan worden.

 

Hoe vul je een folder?

Welke informatie wil je in je folder verwerken? En welke beelden illustreren wat jij wilt vertellen? In de meeste gevallen wordt tekst en beeld door de klant aangeleverd. In dit geval heb ik de tekst afgeslankt tot een variant die in de folder paste. Waarbij de thema’s van belang zijn als ook de pakkende titel op de voorkant. De titel heeft als functie de lezer te prikkelen zodat hij/zij de folder oppakt. Heb je die niet? Dan zal niemand ontdekken wat jij nou eigenlijk doet. Vervolgens zijn de thema’s opgesplitst en voorzien van een beknopte introductie en uitleg over de techniek.

 

Alternatief voor beeld

De thema’s van dit bedrijf zijn lastig uit te beelden in tekst. Om deze reden heb ik elementen van het logo gebruikt ter opvulling qua beeld en tezamen met een grafisch onderbouwd ontwerp hopen wij de lezer te prikkelen de folder op te pakken. Doordat het ontwerp over de vouw heen loopt ben je als lezen genoodzaakt de folder geheel uit te vouwen. Met een pakkende titel wil je dan toch die prikkel tot oppakken initiëren. Want wie wil er niet lekker in zijn vel zitten?

 

Welke blend is hier gebruikt?

Aangezien er alleen een logo beschikbaar was en verder geen huisstijl ben ik begonnen een stijl te ontwikkelen via de KickStart blend. Het logo heeft een ware Detox gekregen maar is verder in beeld niet veranderd.

 

Welke blend zou hier ook goed van pas komen?

In the Mix is een uitstekende blend om de nieuwe stijl door te voeren in andere materialen en middelen. Waarbij Optimise interessant kan zijn in de loop van tijd om zijn website beter vindbaar te krijgen en te adverteren met banners op Facebook en overige social mediakanalen.