Jij hebt toch ook je eigen uniek emailadres?

Jij hebt toch ook je eigen uniek emailadres?

Laatst een erg leuk gesprek gehad met een ondernemer die mij vroeg om een aantal tips waar ik als designer op let wanneer ik naar andere bedrijven kijk. Een van de tips die ik gaf was dat ik het storend vind wanneer ik een bedrijf zie die een eigen website heeft en dan op het visitekaartje, of de achterkant van de werkbus een voornaam@gmail.com heeft staan als email adres. Of nog erger… hefty86@gmail.com. Ik weet gelijk uit welk jaar je komt…

 

Waarom zou je dit doen?

Ten eerste heb je de moeite gedaan om je eigen URL (domeinnaam) te registeren. Daar zit tegenwoordig bijna standaard een hosting pakket aan vast MET email adressen. Dat je er nog niet aan toegekomen bent om ook een website te laten maken is geen probleem. Maar je komt wel veel professioneler over wanneer je een emailadres hebt met je bedrijfsnaam erin verwerkt?

Wat voor gevoel brengt het bij jou op…

Wanneer ik mezelf verkoop als emily@gmail.com of (ja deze kom ik ook tegen) emdesign@gmail.com … Eh wat? Dan zeg ik weer ‘Waarom zou je dit doen?’ Door je bedrijfsnaam achter de @ te plaatsen kom je toch veel professioneler over? En dan hoef je niet altijd je voornaam te plaatsen (ik gebruik mijn achternaam na jaren mijn voornaam te hebben gebruikt waardoor ik helaas op spamlijsten terecht kwam dus overgestapt). Maar ik heb ook info@, support@, mailme@ (voor al die vervelende nieuwsitems waar ik mij voor opgeef) en nog een paar…

Jij wilt toch ook professioneel overkomen bij je klanten?

Zij willen immers een professional die voor hen aan de slag gaat. Dus doe jezelf die kleine moeite en zet het om. Het geeft je ook gelijk een ‘Yes! Kicken’ (is dat nog een hip woord?) gevoel, of niet soms?

Ja maar hoe doe ik dat dan?

Het makkelijkste is om even contact op te nemen met je hosting bedrijf. Zij helpen je graag verder. En… heb je nog geen website? Geen nood! Klik hier en vul je gegevens in. Dan ziten wij binnenkort bij elkaar om tafel. Succes!

TIP!

Kijk eens naar alle middelen waar jij je emailadres op hebt staan. Je visitekaartje, briefpapier, folder, werkbus maar ook je website. Zorg dat deze allemaal hetzelfde adres gebruiken en dat ze ook in relatie tot je bedrijf staan. Dus koop die url en maak een eigen emailadres aan. Het is zo gepiept! Kom je er niet uit? Boek dan je Style Scan in en dan loop ik er samen met je doorheen.

Boek de Style Scan