Eigen kleding bedrukken

naam klant

DG Creations

Skills

Design

Over dit project

Het begon allemaal met een idee. Unieke prints ontwerpen en die op kleding bedrukken voor de aller kleintjes. Maar waar begin je? Wat heb je allemaal nodig? En wat moet je aan geld investeren?

 

Hoe ging jij op zoek naar een leverancier?

Een leverancier zoeken is best lastig. Maar doordat ik mijn USP had gevonden (Fair Wear kleding) was het al een stuk makkelijker. Googlen en samples opvragen. Uiteindelijk kwam ik uit bij een bedrijf in Engeland (my roots) die samen met bedrijven in Tanzania, Afrika kleding produceren op een veilige en eerlijke manier. De bedrijven met wie zij werken worden niet uitgemolken, krijgen eerlijk betaald en er wordt goed voor ze gezorgd.

 

Dit bedrijf produceerde voor mij een reeks shirts en rompertjes in mijn eigen kleuren (die zij inmiddels nu standaard in hun collectie hebben zitten). De labels (etiketten) liet ik maken bij een bedrijf in Nederland en werden in Tanzania in de kleding genaaid.

 

En dan ga je online verkopen, hoe deed je dat?

Nu dat de kleding geregeld was ging ik op zoek naar een webbouwer die mij kon helpen met het maken van een website waarbij de klant zelf het ontwerp kon aanpassen of maken. Dit bleek nogal een uitdaging want in die tijd bestonden er nog geen kant en klare systemen die je kon aanschaffen. WordPress was nog niet eens ontwikkeld, alles werd in op maat gebouwd. Het koste mij veel geld (zeg maar 10.000 euro) en dan had ik iets wat wel werkte maar nog niet geheel was wat ik zocht.

 

Een paar jaar later was er dan eindelijk een systeem te koop voor 3.000 euro (weer veel geld) met de functionaliteiten die ik zocht. Deze site kon ik ook helemaal zelf aanpassen waardoor ik geen webbouwer meer nodig had. Dit was ook mijn introductie tot het zelf maken van websites in HTML.

 

De site was een succes, orders kwamen binnen en ik was lekker bezig met shirtjes en rompertjes bedrukken.

 

En toen ben je even gestopt

Ja klopt, door verhuizing moest ik mijn bedrijfspand opzeggen en besloot ik alles even in de ijskast te zetten. Voordeel met kleding is dat het altijd goed blijft, en de kleuren in mijn assortiment verjaren ook niet. Ik bewaarde alles en ben in 2017 weer langzaam begonnen.

 

Ik bouwde een nieuwe website in WordPress met een plugin waarbij de bezoeker zijn eigen ontwerp kon aanpassen. Maar de plugin zorgde voor veel kopzorgen omdat het op een mobiel niet goed werkte. Alles weer op de schop en in 2023 kwam er een geheel nieuwe website online. Weer in WordPress, alleen nu zonder de mogelijkheid om je eigen versie online te maken.

 

Omdat alles op maat besteld en gedrukt wordt is het nog wel mogelijk om je eigen versie te hebben. Dan pas ik het ontwerp aan naar jouw wensen en druk deze op het shirt, hoodie of rompertje. Via een andere plugin hebben bezoekers de mogelijkheid om dit aan te geven.

 

Anno vandaag is er dus een geheel nieuwe site ontwikkeld, zijn alle voorraden aangevuld, en is de collectie uitgebreid met maten voor de grotere kids en volwassenen. Nu kan het hele gezin een uniek gepersonaliseerd shirt, hoodie of rompertje dragen.

 

Check de websites: www.dgcreations.nl / www.eigenkledingbedrukken.nl