Je bereik vergroten in de omgeving

Naam klant

CuliCafé de Ontmoeting

Skills

Design | Projectmanagement | Bemiddeling | Advies

Over dit project

Je bedrijf, of in dit geval, restaurant promoten in de omgeving waar je bent gevestigd doe je gemakkelijk met een flyer. Je roept je personeel op deze in alle brievenbussen te deponeren en voor je het weet krijg je een nieuwe vloed van mensen die toch even een kijkje komen nemen in je horeca tent.

 

Het was duidelijk dat er meer animo van buitenaf moest komen. De mensen in de omringende straten hadden het restaurant gevonden maar toch was het nog niet helemaal duidelijk dat toegang openbaar was. Het zit namelijk gevestigd in een verzorgingstehuis waardoor mensen al snel het gevoel kregen dat het alleen voor de bewoners bedoeld was.

 

Ja, de doelgroep zijn de oudjes in de drie panden op het terrein, maar omdat het een restaurant is en onderdeel van de samenleving is, is het ook mogelijk dat de buurt er gebruik van maakt. Juist de mix van jong en oud maakte het een mooie ontmoetingsplaats.

 

Dus om mensen in de omgeving hier van op de hoogte te stellen ging ik aan de slag voor het ontwerp van de flyer. Teksten en foto’s werden aangeleverd door de klant en ik maakte daar een geheel van in lijn met de huisstijl die ik al eerder had ontwikkeld voor ze. Naast de flyer maakte ik ook een advertentie in dezelfde stijl dat in de lokale krant werd geplaatst. Op deze manier kwamen ze ook in de rest van het dorp in het vizier. Naast de flyer voor de buurt, is er ook een gemaakt gericht op bedrijven.

 

Het resultaat: frisse flyers en advertentie die goed zijn ontvangen. De inloop van mensen groeide en dus was het een geslaagde campagne.