Je eigen ontdekkingsreis

NAAM KLANT

Andéra Advies

SKILLS

Design | Projectmanagement | Advies

Over dit project

Je eigen ontdekkingsreis. Waar ga jij naar toe wanneer je deze vraag voorgeschoteld krijgt? Tegenwoordig willen we allemaal wel iets anders maar hoe ga je te werk en hoe kom je daar. Andéra Advies weet het en begeleid je langs deze weg.

Om haar missie te ondersteunen heeft ze een website nodig, want hoe krijg je anders de informatie bij je doelgroep? Met een flyer als hand-out en een referentie naar de website is ze gestart met haar bedrijf.

 

Hoe begin je met de ontwikkeling van een website?

Wanneer je een website gaat ontwikkelen heb je toch eerst een huisstijl nodig. Bij de meeste bedrijven is dit al aanwezig en is de website een gevolg van de huisstijl. Andéra Advies begon andersom. Ze had nog niets maar de website moest er als eerste komen.

Voor ik aan de website kon beginnen was er dus een logo en huisstijl nodig. Voor het logo had ze zelf ooit iets gemaakt. Een lotusbloem met de tekst en de kleuren waren bekend. Maar een logo kon je het niet echt noemen. Tijd voor mij om er het Emdesign sausje overheen te gooien en deze werkend te maken en te moderniseren.

 

Een verloop! Dat is mooi

Tegenwoordig is een verloop in je logo geen issue meer, vroeger werden drukkers daar niet heel erg blij van. En omdat zij zo een rijk kleuren palette had wou ik deze graag terug laten komen in het logo. De lotusbloem kreeg het verloop van paars naar roze, alle kleuren zijn ook nog eens uitgewerkt in een PMS-kleur als alle andere kleurwaardes, zodat ze ook daadwerkelijk gedrukt kunnen worden zou dat nodig zijn. Door het kleurverloop creëer je een prachtig kleuren palette om mee te werken, en dat heb ik op verschillende wijze terug laten komen in o.a. de website.

 

En toen de site, hoe ging je te werk?

De klant had de basis voor de teksten al uitgewerkt maar er zat nog geen logica voor de site in. Wanneer je begint met bouwen merk je dat je informatie mist of het toch net iets anders wilt formuleren. Ik begon met knippen en plakken en de klant vulde aan waar ik een gat had. Samen kwamen we tot een mooi geheel waar alles goed uitgelegd is maar waar je vanaf de homepage al gelijk al je informatie kan vinden die je nodig hebt voor je de verdieping gaat maken.

 

Al met al werd het een prachtig geheel. Neem een kijkje: www.andera.me