Sjablonen in stijl!

naam klant

melondust

Skills

Design

Over dit project

Ik ben dol op het ontwerpen van sjablonen (of templates) voor sociale media. En omdat we vaker op sociale media zitten dan we waarschijnlijk zouden willen, kan je er van uit gaan dat hetzelfde geldt voor onze volgers. En dan is er geen betere manier om je volgers te laten zien wat je te bieden hebt in een online post! Alleen, hoe val je tegenwoordig nog op tussen alle anderen in de feed?

 

Zorg voor een goede branding!

De belangrijkste manier is om je branding goed te laten zien in je posts. Een logo in de hoek is dan niet altijd voldoende maar een goede start. Maar denk ook aan je huisstijl kleuren, lettertypes en afbeeldingen. En wellicht heb je dan een designer nodig die deze sjablonen even voor je kan maken, zal je een fotograaf moeten inhuren om een beeldbank aan beelden te laten maken, en vervolgens nog iemand binnen je bedrijf nodig hebben die ze dan ook daadwerkelijk op social media kan plaatsen.

 

Vroeger…

Vroeger ging het er iets anders aan toe. En dan heb ik het niet eens over zo heel lang geleden. Voorheen maakte ik dus alle banners en posts van tevoren in Photoshop. Vervolgens stuurde ik ze naar het online team binnen het desbetreffende bedrijf, die ze vervolgens in de verschillende softwaresystemen implementeerde. Tegenwoordig heeft Canva het leven een stuk makkelijker gemaakt, en dan vooral voor veel (kleinere) bedrijven die geen eigen ontwerpteam of online team in huis hebben. Door sjablonen voor Canva te maken, heeft een bedrijf alleen een account nodig om de sjablonen in te laden en ze zijn klaar voor gebruik.

 

Sjablonen in stijl!

De templates die ik maak zijn allemaal in lijn met de huisstijl van het desbetreffend bedrijf. Ik vergrendel bepaalde elementen, zodat ze niet worden verplaatst en het enige wat de klant nog hoeft te doen is tekst en afbeelding toevoegen, en het bestand downloaden. Makkie!

 

melondust sjablonen

Aangezien melondust onderdeel is van het Emdesign is het vanzelfsprekend dat ik mijn eigen sjablonen ontwerp. Om herkenning onder mijn volgers te krijgen heb ik de verschillende templates ontworpen in dezelfde stijl als de website. Dezelfde stijl is ook toegepast op flyers, visitekaartjes en posters.

 

Voor melondust heb een groot arsenaal aan sjablonen ontworpen om elk onderwerp zijn eigen identiteit te geven. Een post voor een ‘quote’ is bijvoorbeeld anders dan een post voor een ‘review’ of ‘beschikbaar op’ post. Zo zien mijn volgers gelijk wat voor type bericht het is.

 

Is dat nodig? Nee, totaal niet, maar ik vind het leuk om sjablonen te maken, dus waarom niet! Het is belangrijk dat de huisstijl van je bedrijf in de sjablonen wordt verwerkt om voornamelijk herkenning onder je volgers te behouden.

 

Check out de Instagram feed van @melondust