Zorg voor je bedrijf

naam klant

Alja Zorg & Wonen

SKills

Design | Advies

Over dit project

Wanneer je in de zorg werkt en gevraagd wordt om een video te maken voor een potentiële opdrachtgever waarbij je jezelf en je bedrijf voorstelt, komen we al snel op het onderwerp website. Na een inventarisatie van hun website en een vergelijking met de concurrentie, is al snel duidelijk dat hun site vooral veel tekst bevat en geen plaatjes. Zeg maar heel veel tekst. En tegenwoordig hebben mensen geen zin of geduld om lappen tekst te lezen. Ik laat een aantal voorbeelden zien van hoe hun site er uit kan zien en al snel zijn ze om. We gaan aan de slag.

 

Hoe bouw je een site voor een bedrijf die er al een heeft?

Wanneer een bedrijf al een website heeft dan is een groot deel van het werk al gedaan. Er is al nagedacht over de informatie die zij op hun site willen hebben. Deze wordt dan nog een keer onder de loep genomen om te zien of er nog aanpassingen of aanvullingen nodig zijn, en anders is het beginnen met bouwen.

 

Hoe zijn de afbeeldingen tot stand gekomen?

Fotografie is belangrijk bij het bouwen van een website. Je wilt afbeeldingen die jouw bedrijf weergeven en het beste is om dan ook een fotograaf te laten komen voor een foto reportage. Niet alle bedrijven kunnen of willen dat om verschillende redenen. Mijn klant kon geen foto’s van personeel tonen omdat ze met freelancers werken die onder contract staan maar niet in loondienst zijn van het bedrijf. En dan kom je al snel uit op stockbeelden. Maar stockbeelden met mensen oogt vaak erg Amerikaans, een stijl die niet goed bij ons past in dit kikkerlandje. Ik ben daarom op zoek gegaan naar beelden die het verhaal van het bedrijf weerspiegelt zonder mensen in beeld te brengen.

 

Wanneer ik op zoek ga naar beeldmateriaal dan kijk ik naar verschillende dingen. Tijdens het bouwen van deze site was duidelijk dat de huisstijl kleur geel terug moest komen. Ik vond beelden met een geel accent of kleurde ze om als ik geen passend beeld in geel kon vinden. Photoshop komt dan goed te pas op zo een moment.

 

Er zijn dus verschillende manieren om aan fotografie voor je bedrijf te komen. Zorg dat je unieke beelden hebt die ook aansluiten op jouw bedrijf en strategie. Ook beelden zijn een weerspiegeling van wie jij bent.

 

Benieuwd naar het resultaat?

Neem een kijkje op www.aljazorg.nl voor het eindresultaat.