Wat vind je van mijn ontwerp?

Wat vind je van mijn ontwerp?

Yes! It’s Christmas time… en wat gaan we dit jaar doen? Een ding wat we niet gaan doen is zelf iets in elkaar knutselen want vertel mij nou eens in alle eerlijkheid. Kan jij dat beter dan ik?

 

Ik zal je een voorbeeld geven (en ja ik mag haar gebruiken als voorbeeld, leuk hè) … Maar mijn lieve vriendin zei tegen mij ‘Ik heb dit gemaakt maar het komt niet lekker uit, kan jij er even naar kijken?’. Natuurlijk doe ik dat. Met alle liefde… En mijn eerste reactie op haar ontwerp was… ‘Waarom groen? Je logo is blauw!’ Ok, een blauwe kerstboom is wellicht een beetje raar dus ik snap haar groen wel. Maar wat mij opviel is dat je gelijk kan zien dat zij zelf iets in elkaar heeft geknutseld.

Dat kan toch beter!

Oh zeker wel… Want ik gaf haar een aanzet door een illustratie van een kerstboom te sturen die grafisch mooi oogt en dus geen clip art is (ja clip art bestaat nog). Wanneer je dan een mooie tekst erbij zet en in het lettertype van jouw bedrijf EN nog eens in jouw huisstijl kleuren. Dan oogt het gelijk heel anders. Met als gevolg dat zij het ontwerp ook op haar geschenk heeft laten zetten (een prachtig chocolade hart met een persoonlijke opdruk). Waardoor deze lieve vriendin nu echt goed voor de dag kan komen bij haar klanten en ze echt een prachtig mooi geschenk kan overhandigen. Een die er ook gelijk professioneel uit ziet, die zij met volle trots kan weggeven.

Bonus!

Ja, want er is zeker een bonus na dit verhaal. Zij heeft een kaart en geschenk die haar identieit uitstralen. De professional die zorgt dat alle puntjes op de i staan. Voor haarzelf en dus zeker voor jou als haar klant. Want als zij al zoveel aandacht aan haar eigen uitstraling en merk besteed dan weet je zeker dat je in goede handen bent bij haar.

En weet je wat ook leuk is?

Dat het niet alleen bij de kerstkaart gebeurd. Maar bij meer communicatiemiddelen binnen bedrijven. Waar de klant denkt ‘dat kan ik zelf’.

Tip!

Kijk het komend jaar naar al je communicatie binnen je onderneming. En zorg voor een mooie consistentie binnen je eigen huisstijl. En wil je dit zelf niet doen? Of geen idee hoe je hier aan moet beginnen? Boek dan jouw Style Scan bij me in en ik kijk graag met je mee.

Boek de Style Scan

 

 

Tags:
,